Creative Commons-Licentie

Dit werk valt onder een Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel-GeenAfgeleideWerken 4.0 Internationaal-licentie.

ThatSLife – Een praktische gids voor Second Life

Er valt zoveel te vertellen over Second Life: ik zou er wel een boek over kunnen schrijven. Dat heb ik dus ook maar gedaan. In 2007 maakte ik mijn eerste boek ‘ThatSLife‘ – Een praktische gids voor Second Life. De gids was bedoeld om  de nieuwe bewoner van Second Life wegwijs te maken. Voor de gevorderde bewoners van Second Life was het boek een feest van herkenning. Het boek wordt niet meer verkocht, maar is nu helemaal gratis te downloaden met deze link. Donaties zijn natuurlijk altijd welkom. Wat je ook doet: in elk geval veel leesplezier.

Ik ben vandaag naar Australië gevlogen om met wat vrienden aan het strand te liggen. Ik heb in Rome wat gewinkeld en in de hipste club van New York mijn kunsten vertoond als dj en daarmee 500 dollar verdiend. En jij? Droom jij van een ander leven? Zonder alle overbodige ballast van het dagelijks bestaan? Welkom in de wereld van Second Life.

Second Life (SL) is geen hype. Geen piramidespel. Geen computerspel. En zeker niet gevaarlijker voor je gezondheid dan de ‘echte’ wereld. Wat is het dan wel? SL is een virtuele wereld die zó levensecht is dat honderdduizenden mensen er vrienden maken, parachutespringen, paardrijden, de liefde bedrijven en naar lieve lust rondvliegen.
De meeste mensen die SL instappen vragen zich al snel af: leuk, maar wat nu? Voor die mensen is dit boek. Alle aspecten van SL komen aan bod. Je leert hoe je een ‘avatar’ kunt maken (je alter ego in SL), de taal en de gewoontes van SL, hoe je geld kunt verdienen (uitgeven gaat vanzelf) en wat de leukste plekken zijn en de beste winkels.
Kortom: dit boek geeft antwoord op alle vragen over Second Life. De zin en de onzin, de voordelen en de nadelen. Nuchter. Eerlijk. Helder. En: prachtig geïllustreerd.

De schrijver, Bob Timroff, informeert al zijn leven lang mensen over internet. Hij publiceert in vakbladen, geeft lezingen, is werkzaam als docent én, net als ik, een enthousiaste bewoner van SL. Hij kent de wereld van Second Life als geen ander – een betere gids om je op weg te helpen zul je niet vinden. De mogelijkheden in SL zijn net als jouw eigen fantasie: eindeloos. Waar wacht je nog op? Tot ziens in Second Life!

Tekst: Sjaak Bral (LittleJack Lamont)

Maak een donatie over. Niet omdat het moet, maar omdat het kan.